Sortiment Tillbehör ÅF Konsulter Lego Service Kontakt Om oss Bibliotek Prislista
 
Silver & Stål i Vingåker AB

www.silverstal.se

Verksamhet
Silver & Stål i Vingåker AB verksamhet har tre affärsområden, dels kontraktstillverkning av tunnplåtsprodukter, kvalificerad utrustning för sjukhus och designade inrednings artiklar.

Det största affärsområdet idag är som underleverantör till Svensk storindustri i avancerad plåtbearbetning av rostfritt och andra material. Några kunder är De Laval, Ericsson, Astra, kan också nämnas att i alla Porsche bilar sedan mer än 10 år tillbaka finns artiklar som vi tillverkar. En annan inriktning är produkter till sjukhus, bl.a. transport hjälpmedel för sjukhussängar MediCar, system MediCarGo för transport av apoteksvaror samt ett torksystem för anestesi utrustning MediCab. Det finns också en avdelning för designprodukter, bland annat fat, vaser och skålar designade av Sigurd Persson och Ann Wåhlström.

Historik
Silver & Stål startade i Stockholm 1933 med tillverkning och försäljning av hushållsprodukter typ uppläggningsfat, karotter. Mycket tidigt började bolaget med tillverkning i rostfritt material. I dåtidens produktutveckling användes kända formgivare/designers exempelvis Sigurd Persson. Även idag använder bolagen etablerade designers i produktutvecklingen. Under årens lopp har vi fått många priser och utmärkelser, Venedig Tiebenalen, Svenska Dagbladets Design Management, Svensk Form, Reklamförbundets Guldäggstävling mm.
Efter kriget flyttade företaget till Trosa och var verksam där under några år för att i slutet av 1950 talet flyttade till Vingåker.

Affärsidé
Tunnplåtsbearbetning från prototyp till serieproduktion med hög kvalité och service.
Egenutvecklade produkter inom sjukhusteknik och inredning skall kännetecknas av innovativa lösningar och god design.